Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

Pig Latin (Bozuk Latince)

Diğer Wikilerden daha özgür.

Pig Latin, Bozuk Latin veya Domuz Latin olarak Türkçeye çevirilebilir. İngilizce kelimelerin, genellikle uydurma bir son ek ekleyerek veya bir kelimenin başlangıcını veya ilk ünsüz veya ünsüz kümesini kelimenin sonuna taşıyarak ve böyle bir kelime oluşturmak için vokal bir hece ekleyerek değiştirildiği bir dil oyunu veya argotudur. sonek. Örneğin, “Wikipedia”, “Ikipediaway” olur (“W” baştan taşınır ve bir sonek oluşturmak için “ay” eklenir). Amaç, kuralları bilmeyen diğerlerinden kelimeleri gizlemektir. Latince’ye yapılan gönderme kasıtlı bir yanlış isimlendirmedir; Domuz Latince, Latince ile ilgisi olmayan bir argot veya jargon biçimidir ve isim, tuhaf ve yabancı bir dil olarak İngilizce çağrışımları için kullanılır. Çoğu zaman küçük çocuklar tarafından Domuz Latincesine aşina olmayan insanların kafasını karıştırmanın eğlenceli bir yolu olarak kullanılır. [1]

Arkaplan

Ünsüz seslerle başlayan sözcükler için, ilk ünlüden önceki tüm harfler sözcük dizisinin sonuna yerleştirilir. Ardından, aşağıdaki örneklerde olduğu gibi “ay” eklenir: [2] [3]

“domuz” = “igpay”
“latin” = “atinlay”
“muz” = “ananabay”
“olacak” = “illway”
“uşak” = “utlerbay”
“mutlu” = “appyhay”
“ördek” = “uckday”
“ben” = “emay”
Kelimeler ünsüz kümelerle başladığında (bir ses oluşturan birden fazla ünsüz), konuşurken veya yazarken tüm ses sona eklenir. [4]

“gülümseme” = “ilesmay”
“string” = “ingstray”
“aptal” = “yukarı çıkış”
“eldiven” = “oveglay”
“çöp kutusu” = “kül tablası”
“zemin” = “oorflay”
“mağaza” = “orestay”
Ünlü seslerle başlayan kelimeler için, ünlüler tek başına bırakılır ve en yaygın olarak sona ‘yay’ eklenir. Ancak dünyanın farklı yerlerinde, farklı tür ‘lehçeler’ vardır. Bazı insanlar ‘yol’ veya ‘saman’ veya başka sonlar ekleyebilir. Örnekler:

“yemek” = “yemekyay” veya “yemek”
“omlet” = “omletay” veya “omletay”
“are” = “areyay” veya “areay”
“egg” = “eggyay” veya “eggay”
“açıkla” = “açıkla”
“her zaman” = “her zamanay” veya “her zaman”
“biter” = “endsyay” veya “endsay”
“dürüst” = “dürüstlük”
“Ben” = “İyiyim”
Ünlü seslerle başlayan sözcükler için alternatif bir kural, ilk ünsüz veya ünsüz kümeyle birlikte ilk sesli harf (ler) i kaldırır. [Kaynak belirtilmeli] Bu genellikle yalnızca birden fazla heceli sözcükler için işe yarar ve içindeki sözcüklerin bir varyantını sunar. dönüştürülmüş kelimelerin gizemli, tanınmaz seslerini koruyarak. Örnekler:

“her” = “her gün”
“başka” = “otheranay”
“altında” = “erunday”
“ada” = “andislay”
“zarif” = “egantelay”
Cümle yapısı İngilizcede olduğu gibi aynı kalır. Yeni başlayanlar için bazı kelimelerin telaffuzu biraz zor olabilir, ancak insanlar Domuz Latincesini pratik yaparak kolayca anlayabilirler. 

Kaynakça

  1.  “What exactly is Pig Latin, is it a language? And how is it a mystery? – Everything After Z by Dictionary.com“. Everything After Z by Dictionary.com. 2010-10-05. Archived from the original on 2018-08-27. Retrieved 2018-08-27.
  2.  “Useful phrases in Pig Latin (IgpaAtinlay)“. www.omniglot.com. Archived from the original on 2017-01-04. Retrieved 2017-01-03.
  3.  Barlow, Jessica A. (2001-09-01). “Individual differences in the production of initial consonant sequences in Pig Latin“. Lingua. 111 (9): 667–696. doi:10.1016/S0024-3841(00)00043-7. ISSN 0024-3841.
  4.  “How to Speak Pig Latin“. Archived from the original on 2017-03-07.
  5. Wiki: “Pig Latin“, WikipediaEN, 2020, Çeviri: Google Translate. 

Please enter correct URL of your document.