Yetita Mini Arama Motoru

"Akılda Kalmaz Dizinde Kalır! Mini Arama Motoru Projesi"
Akılda Kalmaz Dizinde Kalır! Mini Arama Motoru Projesi - Hamza EROL'un DMOZ 'a alternatif olarak ürettiği projedir.

Yetita, İnternet sitenizi, blog ve forumunuzu ekleyebileceğiniz, reklam vererek arama hacmini artırabileceğiniz Türkçe dizin ekleme sitesi ve mini arama motorudur. Kendi özgün dizininde yer alan sitelerde arama sağlar. 
Yetita Mini Arama Motoru, Türk sermayeli arama motoru geliştirme projelerindendir. İnternet sitesi bağlantılarının ve firmaların yer alabileceği bir platformdur. Sisteme eklenen bağlantılar özenle seçilmekte ve talepte bulunulan siteler ise incelenip, uygun görüldükten sonra kabul edilerek dizine eklenmektedir. Yetita dizinine eklenmesi talep edilen sitenin belli bir değerde, alan adı otoritesinin yeterli düzeyde olması ön görülür. +18 yetişkin içerikli hiç bir site Yetita dizininde yer almaz, onaylanmaz.
Dizine eklenen bir site kapanır veya erişime kapatılır ise Yetita dizininden de kaldırılır. 

Yetita Sözcük Anlamı Nedir? 

Yetita, Arama Motoru logosunda yer alan yeşil sevimli karaktere verilen isimdir. 

Yetita’nın Diğer Dizin Arama Motorlarından Farkı

Yetita Mini Dizin Arama Motoru, kendisine özgü bir yazılım ile geliştirişmiştir. Arama sorgusuna uygun sonuçlar listeleyebilmektedir. Reklam alımı mevcuttur ve reklamlar da anahtar kelimeye uygun, sorgularla uyumlu reklam gösterimi sağlanır. 

Yetita Mini Dizin Arama Motoru Kuruluşu

Mini Türkçe Dizin Arama Motorumuz Yetita, 2016 yılında kurulmuş, 2018 yılında ise yazılım güncellemesi yapılmıştır. 

Dizin Nedir?

Dizin, İnternet sitelerinin kategorisine göre kayıt altına alındığı, listelendiği ve sergilendiği mini bir arama motoru platformudur. Yıllarca birçok Türkçe dizin sitesi oluşmuş, kimisi varlığını sürdürebilmiş, kimisi de kapanmış veya etkisini yitirmiştir. 

Avantajları: Özgün, kaliteli sitelerin listelenebilmesi ve kullanıcı odaklı tanıtımların sağlanması mümkündür. 
Dezavantajları: Sürekli büyük oranda verinin güncel tutulması zor olduğundan, kapanan sitelerin silinmesi, site verilerinin kontrol edilmesi vb. işlemler zahmetli ve uğraş gerektiren konular olabilmektedir. Büyük bir veri söz konusu olduğu için ciddi alan ihtiyacı doğmaktadır. 

Dizin ve Yetita Projesi

Yetita, dizin platformu ve arama motoru mantığıyla harmanlanmış yerli arama motoru projelerindendir. Özellikle SEO (Arama Motoru Uyarlaması-Optimizasyonu) için bazı anahtar sözcüklerde sitenin yükselmesini, belli oranda dış trafik almasını sağlar. 
Yetita, eklenen tüm siteleri do-follow çıkışlı olarak kayıt etmez. Dileyenlerin “Do-Follow” bağlantı çıkışı satın almasına imkan sunar. 

Do-Follow Link Çıkışı Nedir? 

Dofollow link demek, bir sitenin diğer bir siteye bağlantı verirken yansıttığı güvendir. Adeta “Ben bu siteye, içeriklerine güveniyor ve kefil oluyorum” demenin web dilindeki açıklamasıdır. Dofollow verilen bağlantılar, ayrıca diğer arama motorları tarafından takip edilmesi, içeriklerinin indekslenmi açısından etkilidir. 

Dizin Sitesi mi Arama Motoru mu, Fark Ne?

Arama motorları mevcut bir sitenin bütün verileri ile ilgilenir ve sorguya uygun sonuçları sağlar. 
Dizin ise İnternet sitesinin anasayfa bağlantılarını, kullanıcı tarafından sunulup yönetim kontrolü ile onaylandıktan sonra sonuçlara yansıtılan platformdur ve sonuçlarda ise tüm içerik değil, anasayfa veya anasayfada taranabilen veriler sunulur. 

Yetita Cok Bilmis Dizin

Yetita’yı Diğer Arama Motorlarından Ayıran Özellik

Piyasada varlığını sürdüren birçok yerli arama motoru girişimi, daha iyi sonuçlar sunmak için mevcut bazı arama motorlarının alt yapısını kullanır ve sonuçlarını düşük oranlı olduğunda diğerleri ile güçlendirir. Yetita Mini Arama Motoru ise yalnızca kendi özgün dizinini kullanmakta ve hiç bir arama motoru veya sistemden API almamaktadır. Verileri kendi oluşturmakta ve kendi veri tabanında saklamaktadır. 

Yetita Mini Arama Kutucugu
Yetita Mini Milli – Yerli Arama Motoru

Rastgelelik Kavramsal Arama Motoru olarak Mini Arama Motorumuz Yetita ve Ekibine başarılar diliyoruz. Bizler de kendilerine bir nebze de olsa destek olmaktan kıvanç duymaktayız. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5/5
Blog İstatistikleri
  • 24.500 Okunma
Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.