Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

Peeling Nasıl Yapılır

Diğer Wikilerden daha özgür.

İçindekiler

Cilt her ne kadar kendini yenileyerek ölü hücreleri atabilecek özellikte bir yapıya sahip olsa da çok kısa sürede ve istenilen düzeyde bu işlem gerçekleşemez ve yine ciltte ölü hücre varlığı söz konusu olur.

Peeling uygulamasıyla bu ölü hücrelerin ciltten arındırılması çok daha kolay e erimli le getirilmektedir. Vücudu bu denli kolay terk etmeyen ölü hücreler deriye yapışıp gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve cildin hava almasına mâni olur. Bu durum ise zaman içerisinde siyah nokta, sivilce, akne gibi sorunlar doğurabilir. Tüm bu ve benzeri sorunlara karşı cildin ölü hücreden arındırılması gerekir. Bu işlem de peeling uygulamasıyla mümkündür. Peeling uygulamasında kimyasal veya meyve asitlerinden faydalanılır. Ciltteki ölü tabakayı soyarak temizler. Peeling ürünlerinde kullanılan kimyasalların yoğunluğuna bağlı olarak ciltte daha derin ve  ciddi sorunlar da söz konusu olabilmektedir. Kızarıklık, soyulma ve benzer özelliklerde sonuçlar doğurabilmektedir. Bu tür durumlarda dermatolog yardımına basvurulmalidir. Zira ölü hücre temizlenmek istenirken sağlıklı hücrelere de zarar verilebilmektedir.

Peelig’de Yara ve Sivilcelere Dikkat!

Meyve asitlerinden faydalanıarak yapılan peeling uygulamasında kimyasallara nazaran hassasiyet durumu ve suresi çok daha azdır. Onun için evde doğal yöntemlerde zararsız malzemelerden aydakanilaraj da peeling yapmak mümkündür.

Peeling Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Evvelâ bilinmelidir ki akneli, sivilce ve yaralı cilt bolgelerine peeling yapılmamalıdır. Aksi durumda yaraların iltihap kapması, sivilcelerin çoğalması olası bir durumdur. En çok da dikkat edilmesi gerek kısım ise göz ve dudaklara katiyen peeling yapılmamasıdır. Çok sık peeling yapılması ds zararlıdır. Çünkü zamanla cildin tembelleşmesine neden olarak yenilenme süreci yavaşlayacak ve ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden havada en fazla iki defa peeling uygulamasının yapılması kâfidir. 
  • Bunlarin haricinde kuru ciltlerde muhakkak nemlendirici takviyesi yapılmalıdır. Ayrıca uygulanacak bölgenin temiz olmasına da om verilmelidir.
  • Uygulama öncesinde cildin her türlü kimyasal, kır, atık, kalıntı ve mikroplardan arındırılması gerekir.

En Yaygın Peeling Uygulamaları 

Elma kabuğu ve yulaf ezmesi: Genellikle kuru yapılı cilt tiplerine uygundur. Bir kap yuaf ezmesi, bal, e vitamini yağı ve elma ile karıştırılıp püre haline getirildikten sonra yüze sürülerek uygulanır. Maske temizlenmeden evvel ıslatılmış fırça yardımıyla yüze daire şeklinde masaj hareketleriyle sürülür. Ardından da tüm yüz soğuk suyla bolca yıkanıp durulanır.

Avakado ve yumurta: Uygun bir karıştırıcı yardımıyla püre haline getirilen avakado icerisine yumurta ve biraz al eklenir. Ortalama on dakika kadar yüze sürülüp bekletilir. Akabinde de bol soğuk suyla yıkanıp durulama yapılır.

Kahve ve badem yağı: Duş ve yıkanma esnasında bütün vücuda yapılabilecek bir peeling karışım uygulamasıdır. 2 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 tatlı kaşığı yoğurt, sadece 2 damla bitki yağıyla 2-3 damla kadar da badem yağı iyice karıştırılıp ortaya çıkarılan püre de yüze sürülür. Avret mahalline, genital ve düveli kısımlarına dikkat edilerek sürülmeli ve duş Jeli ile beraber tüm vücuda uygulanmalıdır. Akabinde de soğuk suyla bütün vücut yıkanmalıdır. Beş dakika süresince masaj yapılır vaziyette uygulanan püre, ardından soğuk su ile yine temizlenmelidir.

Evde Doğal Peeling Yapımı 

Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

İlk önce toz şeker ve zeytinyağı cam bir kâse içine dökülüp karıştırılır. Elde edilen peeling maskesi; burun, alın ve çene kısımlarına oval masaj hareketleriyle sürülür. 5 dakika boyunca ciltte bekletilir. Sonra ılık suyla tüm cilt durulanarak temizlenir. Nazikçe de kurulama yapılır. 

Not: Doğal peeling uygulamasının haftada sadece bir defa yapılması makbuldür.

Please enter correct URL of your document.