Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

Rastgelelik sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek için oturum açmalısınız. Oturum Aç | Kayıt Ol

Powered by Hemen Tasarım

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Diğer Wikilerden daha özgür.

İçindekiler

SEO uyumlu makale web sitenize ziyaretçi çekmede en önemli faktörlerden biridir. Bir konu hakkında harika bir makale yazıyorsunuz, ancak ona çekici olmayan bir başlık, arama motoru dostu bir başlık veya bir ziyaretçi isteği verirseniz, ziyaretçi alamazsınız. Öyleyse, makale başlıklarını seçmenin en iyi yolu nedir?  Blogunuz için SEO makaleleri yazmayı öğrenmeye başladığınızda bilmeniz gereken önemli şeyler bunlar.

1. Blogunuz İçin SEO Dostu Makaleleri Nasıl Yazacağınıza Karar Verme

Elbette sitenizin uzmanlığını siz yazarsınız. Siteniz SEO veya blog öğrenme seo’dan bahsediyorsa bu kutucuğa yazınız ve sitenizin uzmanlık alanı dışında içerik yazmayınız. Başka bir siteden bir makaleyi kopyalayıp veya üzerinde değişiklik yapıp çoğu kişinin anlamadığı bir uzmanlık alanına kendi başınıza koymanız ve sonunda sayfadan ayrılmanız mı gerekiyor?

Anladığınız şeyi yazmanız ve bununla yaratıcı olabilmenizdir.

İçeriğinizi yazmaya karar verdikten sonra, makaleniz için ilgi çekici bir başlık bulma aşaması başlar. Burada sizden bahsediyoruz ve sonunda ziyaretçileriniz için ilgi çekici içerik elde etmek için takip edeceğinizi umuyoruz.

2. Gönderiniz İçin Bir Başlık Seçin

Öncelikle Google arama motoruna girip hedeflemek istediğiniz kelimeyi aratıp yazının başlığına koymakla başlar. Örneğin blogumuzda SEO hakkında yazmaya karar verdiğimi varsayarsak ne yapmalıyım? Bir Google araması yapın ve sonuçları görün.

Doğru gönderi başlığını seçin

Resmin üst kısmında bu kelime için aylık arama sayısına dikkat edin, çok sayıda ve dolayısıyla bu kelimenin ziyaretçi çekme rekabeti çok zor ve ayrıca ilk beş sonuçta görünmek neredeyse imkansız, öyleyse ne yapmalı?

Anahtar kelime ile ilgili aramalar,  blogunuz için SEO makaleleri yazmayı öğrenmenize yardımcı olur

Başlığın başına kaç kelime koyabileceğinize dikkat edin. Ziyaretçilerinizden gelen tepkileri bulabilirsiniz. Bir örnek görelim.

SEO uyumlu cümle olarak düşünürseniz arama yapsanız da kolay kolay çıkmayacaktır bu yüzden ilk sonuçta belirtildiği gibi nerede olduğunuzu bulmak zor ama başlık cümlesine koyup şöyle yazın bir örnek:

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Burada başlık metninin “ SEO uyumlu” hedef ifadesini içerdiğine dikkat edin. Kelime öbeğinin aylık aranma oranını görmek için bakın.

Hedef kelime için arama sonuçlarının sayısını öğrendikten sonra bir blogcu blogu için bir SEO makalesi nasıl yazılır?

“Acemi bir seo blog yazarının 2022’de nasıl ziyaretçi getireceğini açıklamak” ifadesinin arama motorlarını kolayca yönlendirebileceği ortaya çıktı.

Daha fazla hedeflenmiş ziyaretçi çekmek için her zaman makalenizin hedef ifadesini veya kelimesini makalenizin ilk birkaç cümlesinin başlığına ve açıklamasına ekleyin.

Elbette, istediğiniz terim için aylık arama oranını elde etmek üzere Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcı veya Anahtar Kelime Planlama Aracını kullanan, buna özel araçlar ve siteler vardır.

Blogunuz için nasıl seo makaleleri yazacağınızı anlamaya çalışırken, her zaman hesabınızda belirtin Kısa makale başlıkları, en sevdiğiniz arama motorlarından biri olarak kabul edilir ve seo uyumlu alandır. 50-60 karakter dahil. Örneğin, Google’da başlık için maksimum 66 karakter gösterimi vardır, yani bu, başlığın ziyaretçinin önünde tam olarak görüntülenmesi anlamına gelir ve ziyaretçiyi çekmenin yollarından biri olarak kabul edilir

3. Makaleyi Paragraflara ayırın ve h3, h2 ve Hand 1 Hashtag’lerini Kullanın

 yazma panelinin bileşenlerinin doğasını bilmeli ve anlamalısınız. Bu etiketler arama motorları için önemlidir, başlıklar, alt başlıklar, alt başlıklar ve makalenin kendisi SEO gereksinimlerine uymak için dikkat edilmesi gereken şeylerdir.

Örneğin, görselde görebileceğiniz gibi, makale başlığı her zaman h1 hashtag’ini, alt başlık h2 anahtar kelimesini ve ikinci ve dallanmış alt başlıklar h3.artış hashtag’ini kullanır. Bunu düşünmelisiniz.

4. Dahili Bağlantı ve Resim ve Videoların Kullanımı

Bunu blog içeriğinize bağlamayı denemelisiniz veya harici bir bağlantı kullanıyorsanız, okuyucuların bilgi kaynağınıza güvenmesine yardımcı olmak için makalenizin kaynağı olarak bunu belirtmelisiniz.

Please enter correct URL of your document.