"Türk Hava Yolları" için sonuçlar sunuldu.

Türk Hava Yolları

Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 327 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor.

0.00 

Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında anılan Türk Hava Yolları, 2013 yılında aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor. Mevcut bulunan büyük ölçekli uçak siparişleri ve kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2023 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 500’ü bulması bekleniyor. Bugüne dek, Türk Sivil Havacılık tarihinde birbirinden önemli, sayısız girişime imza atan milli havayolu, bu misyonu kesintisiz, bilfiil yerine getirmeye devam ediyor. Küresel taşıyıcının uçak bakım, onarım, destek ve mühendislik hizmetleri alanındaki başarılı iştiraki Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin, teknik bakım onarım kapasitesi ve kabiliyetini artırmak, havacılık endüstrisinde kapsamlı bir ekosistem oluşturmak amacıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda inşa ettiği bakım onarım tesisinin 2014 itibariyle hayata geçirilmesi, Türk Sivil Havacılığı’nda dev bir adım olarak addedilmiş, proje sektör genelinde oldukça ses getirmişti. Yaklaşık 550 milyon ABD doları yatırımla faaliyete geçirilen projenin, bölge havacılığının gelişiminde önemli bir etkiye sahip olması ve dünyanın en büyük uçak bakım, onarım şirketlerinden oluşan ilk beş sıralamasına girmesi hedeflenmekte. Hâlihazırda yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayan bakım onarım merkezinin yıllık cirosunun, iştirakleri ile birlikte (TEC, Goodrich Turkish Technic Service Center, TCI Turkish Cabin Interior, TSI Seat Industries) 1,5 milyar ABD dolarına ulaşması öngörülüyor.

Türk Hava Yolları’nın son yıllarda hayata geçirdiği önemli icraatlardan bir diğeri ise; Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil ortaklığında kurulan ve tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk yerli uçak koltuğu üretimi olan Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Turkish Seats Industries – TSI). 2014 yılında, havacılık gündeminde önemli ölçüde yer bulan proje, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı; 2023 vizyonu doğrultusunda açıklanan, ‘yüzde yüz Türk uçağı üretimi’ hedefi kapsamında, 5 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturuldu. Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş., ilk yerli tasarım uçak koltuğunun üretim montajını ilk olarak Boeing 737-800 üzerinde gerçekleştirmenin akabinde, Airbus A319-320 ve 321 tipi uçaklardaki ekonomik ömrünü tamamlayan koltukları da yerli tasarımlarla yenilemeyi sürdürüyor.

İlk etapta sadece filodaki uçakları yenileyen şirket, ergonomisi ve yolculara sunduğu konforlu seyahat alanı sayesinde yolcu memnuniyetini bir üst seviyeye çıkarma hedefinden hareketle dünyanın en büyük uçak imalatçıları olan Boeing ve Airbus’a da yerli koltuk ihracatını sürdürüyor. 2018 ortası itibariyle toplam 78 uçaklık siparişi tamamlayan TSI, aldığı siparişlerle müşteri portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Tasarımının tamamı yine Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ilk yerli kabin içi mutfak (galley); TCI (Turkish Cabin Interiors), Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ortaklığında kurulan Türk Sivil Havacılığı’nın bir diğer öncü girişimi olarak ön plana çıkıyor. Türk Hava Yolları 2014 yılında, TCI uçak mutfak ekipmanları ile donatılmış, ilk ticari uçağı teslim almanın akabinde yine bu mutfaklarla donatılmış uçakları filosuna dâhil etmeyi sürdürüyor.


Star Alliance

Star Alliance ağı uluslararası seyahat edenlere dünya çapında erişim, tanınma ve kesintisiz hizmet vermek amacıyla 1997 yılında kurulan ilk gerçek küresel havayolları birliğidir. Birliğin pazarda gördüğü kabul, Hava Ulaşımı Dünya Pazar Liderliği Ödülü (Air Transport World Market Leadership Award) ve hem Business Traveller Dergisi hem de Skytrax tarafından verilen En İyi Havayolu Birliği ödülleri de dâhil olmak üzere, pek çok ödülle tescillenmiştir. Birliğe üye havayolları şunlardır: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, Türk Hava Yolları, THAI ve United. Star Alliance müşterilerine toplam 193 ülkede bulunan 1,317 havalimanına günde 18 bin 800’den fazla uçuş sağlamaktadır. Diğer aktarmalı uçuşlar Star Alliance Bağlantılı Uçuş Ortağı Juneyao Havayolları tarafından sağlanıyor.

Daha fazla bilgi için www.staralliance.comFacebookTwitterYoutubeLinkedin ve Instagram adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Sayılarla Star Alliance

  • Uçak sayısı: 4.919
  • Çalışan sayısı: 423,210
  • Günlük kalkış sayısı: +18.800
  • Uçulan havalimanı sayısı: 1.317
  • Uçulan ülke sayısı: 193
  • Özel yolcu salonu sayısı: +1.000

 

 

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Türk Hava Yolları” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgelelik Reklam Telefon No
Senin de firmanın profil reklamı burada yer alabilir.